Managementul informațiilor sensibile pe timpul situațiilor de criză
De ce acest program?
Programul Managementul informațiilor sensibile pe timpul situațiilor de criză este destinat în principal persoanelor care gestionează informații nedestinate publicității, dar și profesorilor, formatorilor, didacticienilor, liderilor și factorilor decizionali de orice nivel, persoanelor care-i consiliază pe aceștia, precum și persoanelor care doresc să înțeleagă fenomenul managementului datelor sensibile în cazul agresiunilor informaționale.
În urma parcurgerii acestui curs, veți dobândi calitățile necesare identificării persoanelor implicate în culegerea de informații nedestinate publicității, precum și modurile de contracarare ale acestora, care, prin acțiunile lor, ar putea aduce prejudicii atât persoanei, cât și organizației pe care o reprezentați.
Obiectivele cursului:
- Înțelegerea noțiunii de conflict;
- Înțelegerea diferenței dintre informația publică și informația nedestinată publicității;
- Înțelegerea fenomenului de culegere de informații și contracararea acestuia;
- Identificarea amenințărilor, riscurilor și vulnerabilităților de securitate ale organizației din care faceți parte, precum și implementarea mecanismelor specifice pentru reducerea și eliminarea acestora;
- Dezvoltarea culturii organizaționale.
Cursul este organizat de către ASOCIAȚIA PROEURO-CONS – prin educație, totul este posibil și va fi susținut de către:
E.S. domnul Ștefan GLĂVAN, reputat universitar, care mai bine de 12 ani a făcut și o fulminantă carieră politică, fiind ales în mai multe legislaturi deputat/senator. A fost președintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților, fiind membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Franceză, Canada, Australia, Republica Argentina, Republica Chile, Muntenegru, Republica Cipru și Republica Algeriană Democratică și Populară.
De asemenea, are o vastă expereință în diplomația României, fiind ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Serbia și Muntenegru în perioada 2000-2004.
Este Doctor “Honoris causa” – Univ. Liberty, California, SUA, Doctor în științe – Cheia Succesului – Institutul Biografic SUA și cetățean de onoare al Statului Georgia, SUA.
Ștefan Glăvan este profesor universitar la Universitatea Politehnica din Timișoara din anul 1986, ocazie cu care a susținut, de-a lungul timpului, 9 cursuri universitare (5 în limba franceză), publicând peste 150 de lucrări științifice. Totodată, deține 11 invenții și inovații.
Ionuț RITEȘ, lector asociat dr., absolvent al Universităţii de Vest din Timișoara, este expert în zona de intelligence și în managementul informațiilor sensibile, fiind autorul mai mutor lucrări cu relevanță în domeniu, ocupând, pe rând, funcțiile de șef al Biroului pentru protecția informațiilor clasificate și pe cea de director al Direcției Afaceri Interne la Camera Deputaților.
Este autorul mai multor volume de povestiri, fiind membru al Ligii Scriitorilor din România, îndeplinind funcția de președinte al Centrului de Strategii Aplicate și Secretar general redacţie al revistei „Diplomacy & Intelligence”, fiind totodată dezvoltatorul proiectului Romanian High IQ Society.
În plan sportiv, are aproximativ 2300 de lansări cu parașuta, este multiplu campion național (12 titluri de campion național), a obținut locurile 5-9 la Campionatele Mondiale de Parașutism, fiind totodată recordman mondial la parașutism și paramotor (4 recorduri mondiale), deținând titlul de Maestru al sportului.